Swart adviseert Feyenoord richting Klassieker: Geen aanmerkingen op Stam

Swart adviseert Feyenoord richting Klassieker: "Geen aanmerkingen op Stam"

25-10-2019 13:18 Laatste update: 15:47
66

Sjaak Swart gaat niet blind uit van een Ajax-zege in de Klassieker tegen Feyenoord, maar verwacht 'normaal gesproken' drie punten. De dolende Rotterdammers komen zondag op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Floris Koekenbier
AMSTERDAM

"Ajax is favoriet, maar dat wil niet altijd zeggen dat je dan wint", zegt Swart voor de camera van VoetbalPrimeur. "Normaal gesproken is Ajax thuis moeilijk te kloppen, dus ik denk dat ze gewoon winnen."

Mister Ajax ziet dat Feyenoord het moeilijk heeft. "Ze hebben goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, dus het kán wel. Maar dan zie je ze een week later en denk je: hoe kan dat nou? Het stort zó in elkaar. Dat mag niet gebeuren. Bij Feyenoord moet eenheid komen. Ze hebben heus wel spelers die goed kunnen voetballen."

Als gevolg van de slechte resultaten ligt Jaap Stam onder vuur. "Jaap heeft alles meegemaakt, dus die weet ook als trainer wat er moet gebeuren", aldus Swart. "Maar als je het materiaal niet hebt, dan kun je als trainer doen wat je wilt. Als ze niet willen lopen en scoren, is het moeilijk. Wat dat betreft heb ik geen aanmerkingen op Jaap."

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!