Geen winnaar bij Kohlenpott-derby; Locadia maakt eerste goal voor Hoffenheim

26-10-2019 17:23 Laatste update: 17:34
1

Schalke 04 en Borussia Dortmund hebben een punt overgehouden aan de eerste Kohlenpott-derby van dit Bundesliga-seizoen. In de Veltins Arena van Schalke vielen geen doelpunten. Bij Hoffenheim was Jürgen Locadia trefzeker.

Schalke 04 – Borussia Dortmund 0-0
De eerste derby van dit seizoen tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund leverde geen winnaar op. Het eindigde in 0-0 in de Veltins Arena, een resultaat waar Dortmund zich gelukkig mee mag prijzen. De kansen waren voor de thuisploeg, die in de eerste helft dichtbij een doelpunt waren. Salif Sané kopt een bal op de lat en Suat Serdar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiteren.

Ook in de tweede helft was Schalke de betere ploeg, maar vooral spits Rabbi Matondo had het vizier niet op scherp staan. De negentienjarige spits kon twee keer op Dortmund-keeper Marwin Hitz af, maar schoot twee keer tegen de sluitpost aan.

Bayern München – 1. FC Union Berlin 2-1
Bayern München heeft in eigen huis een moeizame 2-1 overwinning geboekt op promovendus Union Berlin. Vleugelverdediger Benjamin Pavard schoot de thuisploeg al snel op een 1-0 voorsprong, maar Bayern vergat in de eerste helft verder weg te lopen. Vlak na de theepauze viel de treffer wel: wie anders dan Robert Lewandowski zette zijn team op 2-0.

Union Berlin kreeg dé kans om al snel in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd toen Ivan Perisic met een ongelukkige handsbal een strafschop veroorzaakte. Manuel Neuer wist de elfmeter van Sebastian Andersson echter te keren. Toen de VAR vlak voor tijd een treffer van Lewandowski afkeurde en Sebastian Polter vier minuten voor tijd de tweede strafschop voor Union Berlin wel benutte werd het nog even spannend in München, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Hertha BSC – Hoffenheim 2-3

Jürgen Locadia maakte in de wedstrijd tegen Hertha BSC zijn eerste doelpunt voor Hoffenheim en nam met zijn team drie punten mee uit Berlijn. De ploeg van trainer Alfred Schreuder stond met rust 0-2 voor, aangezien ook Andrej Kramaric een treffer meepikte, maar zag Hertha in de tweede helft terugkomen naar 2-2 door doelpunten van Dodi Lukebakio en Salomon Kalou. Vooral de goal van Lukebakio was een prachtige, hij maakte met een omhaal de 1-2. Ongeveer tien minuten voor tijd was het Benjamin Hübner de gevierde man aan Hoffenheim-zijde: hij schoot zijn team naar een 2-3 overwinning.

Freiburg – RB Leipzig 2-1
RB Leipzig heeft in de strijd om de bovenste plekken in de Bundesliga een dure nederlaag geleden op bezoek bij Freiburg. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann imponeerde absoluut niet en kwam in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Nicolas Höfler. In de tweede helft verdedigde de thuisploeg de voorsprong en Leipzig kwam nauwelijks meer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander.

Er was nog wel spektakel in de blessuretijd van de wedstrijd: Nils Petersen zette de thuisploeg op 2-0, maar een paar minuten later bracht Lukas Klostermann de spanning weer terug met de 2-1. Meer zat er echter niet meer in voor Leipzig.

SC Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2-0