''En pole de salida': Barça wil in de winterstop al meewerken aan vertrek Rakitic'

''En pole de salida': Barça wil in de winterstop al meewerken aan vertrek Rakitic'

28-10-2019 23:42
10

Ivan Rakitic is wellicht bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Barcelona. Zowel Marca als Diario Sport meldt dat de Kroatische middenvelder hard op weg is naar de 'salida' van Camp Nou.

Rakitic kwam in 2014 over van Sevilla en was jarenlang een meer dan gewaardeerde kracht op het Catalaanse middenveld. Dit seizoen is zijn aandeel echter beperkt, mede door toedoen van Frenkie de Jong en Sergi Roberto: 203 minuten, verspreid over acht wedstrijden in competitie- en Champions League-verband.

Wedden

Meer odds

Volgens Marca en Diario Sport merkt de technische leiding van FC Barcelona dat het tijdperk-Rakitic in Catalonië zijn einde nadert. De 31-jarige Kroaat zou dan ook op de nominatie staan om komende winter al te vertrekken, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe spelers. Aangezien Rakitic nog tot medio 2021 vastligt, zou hij een stuk minder opbrengen als hij pas in de zomer van 2020 verkocht wordt.

Waar de sportieve toekomst van de middenvelder ligt, is nog niet duidelijk. In het verleden werd hij al aan Internazionale, Manchester United en Paris Saint-Germain gelinkt. Volgens Sport ligt zijn vraagprijs op veertig miljoen euro.