Koeman verdedigt zichzelf en KNVB: 'Dest was de laatste die een contract kreeg'

Koeman verdedigt zichzelf en KNVB: 'Dest was de laatste die een contract kreeg'

03-11-2019 12:58 Laatste update: 13:25
73

Ronald Koeman vindt het niet raar dat Sergiño Dest nooit in beeld is geweest bij de jeugdelftallen van de KNVB. Dat zegt de bondscoach zondagochtend in Goedemorgen Eredivsie op FOX Sports.

"Dest was nog niet zo lang geleden - en dan heb ik het over een jaar tot anderhalf jaar geleden - rechtsbuiten bij Jong Ajax of de A1", begint Koeman zijn pleidooi. "Hij was niet het talent waarvan men dacht: hij gaat waarschijnlijk doorbreken. Dat weet ik. Hij was ook een van de laatste spelers van Jong Ajax die een contract kreeg, dus dat hij niet in beeld was bij Nederlandse jeugdselecties is begrijpelijk."

"Hij maakte daarna een dusdanige ontwikkeling door en nu is hij rechtsback van Ajax in de Champions League. Dat kan je niet voor zijn en dan kan je niet denken: iemand met een dubbel paspoort moet je op welke leeftijd dan ook al gaan benaderen. Dat werkt ook niet", aldus Koeman, die vindt dat hem en de KNVB weinig te verwijten valt. 

"Ik leerde Dest pas kennen toen hij een aantal wedstrijden in Jong Ajax ging spelen. Uiteindelijk werd hij heel snel rechtsback van Ajax, maar daarvoor kende ik Dest niet, met alle respect."

Maandag maakte Dest bekend dat hij heeft gekozen voor een interlandcarrière bij de Verenigde Staten.