Advocaat maakt compliment: Ik ben blij dat hij nog voor Feyenoord speelt

Advocaat maakt compliment: "Ik ben blij dat hij nog voor Feyenoord speelt"

03-11-2019 17:58
37

Dick Advocaat is blij voor Jan-Arie van der Heijden. De 31-jarige verdediger maakte zondag tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten voor Feyenoord sinds medio augustus.

Van der Heijden raakte onder Jaap Stam uit beeld, maar na de entree van Advocaat ziet de wereld er heel anders uit: in Venlo kreeg de verdediger een basisplaats. "Ik moet hem een compliment geven. Hij heeft drie maanden niet gespeeld dus ik ben zeker niet ontevreden over zijn optreden", zegt Advocaat tegen de NOS over Van der Heijden.

Ook Steven Berghuis kan op complimenten van de nieuwe Feyenoord-trainer rekenen. De nieuwe aanvoerder scoorde twee keer. "Steven is een goede speler en hij pakte het goed op", verklaart Advocaat zijn keuze. "Dit is wel een speler waar mensen voor naar het stadion komen en ik ben blij dat hij nog voor Feyenoord speelt."

Ondanks de 0-3 zege, ziet Advocaat nog voldoende ruimte voor verbetering bij Feyenoord. "Het is een goede uitslag, maar wij lieten ons op bepaalde momenten toch naar achteren dwingen terwijl ik juist naar voren wil verdedigen. Ook hadden we momenten dat we veel balverlies hadden. Iedereen was hartstikke gretig en dan maak je weleens fouten."