Van der Heijden verrast met Stam-uitspraken: 'Leek niet alles zelf te beslissen'

Van der Heijden verrast met Stam-uitspraken: 'Leek niet alles zelf te beslissen'

03-11-2019 16:58
45

Jan-Arie van der Heijden kwam zondag tegen VVV-Venlo voor het eerst sinds 18 augustus in actie voor Feyenoord. Dick Advocaat gaf de verdediger een basisplaats, waar Jaap Stam hem links liet liggen. De vork zit echter iets anders in de steel, aldus Van der Heijden.

"Het was niet altijd even leuk, natuurlijk", vertelt Van der Heijden aan FOX Sports over de voorbije maanden, waarin hij geen minuut speeltijd meer kreeg. "Spelen was niet aan de orde, maar ik heb niet veel andere dingen gedaan. Alleen de weekenden zagen er wat anders uit. Ik wachtte rustig tot ik weer een kans zou krijgen en die is vandaag gekomen."

Van der Heijden benadrukt dat hij géén probleem had met Stam. "Ik denk dat de vork iets anders in de steel zit. Er is een aantal dingen gebeurd, maar ik neem de vorige trainer daarin niets kwalijk. Eigenlijk had ik een heel goede band met hem."

De manier waarop de laatste maanden verliepen, noemt Van der Heijden 'bijzonder'. "Ik had het gevoel dat hij (Stam, red.) niet helemaal zelf alles besliste. Of dat kwam door de aankopen? Zou kunnen. Ik had een goede band met hem, praatte veel met hem en hij was veel met mij bezig. Ik vond Stam een goede trainer."