'Denk dat hij op termijn ideale linksback is voor Oranje, zie nergens zo'n speler'

'Denk dat hij op termijn ideale linksback is voor Oranje, zie nergens zo'n speler'

04-11-2019 06:49 Laatste update: 07:01
51

Owen Wijndal heeft alles in zich om uit te groeien tot de vaste linksback van het Nederlands elftal, zo denkt voormalig PSV-voetballer Jan Poortvliet. Hij denkt dat Wijndal vroeg of laat ook de Europese top gaat halen en is lovend over de jeugdopleiding van AZ.

"Dit is een mannetje die vroeg of laat ook op internationaal topniveau van zich gaat laten horen. Hij is een heel moderne linksback", aldus Poortvliet in De Telegraaf. "Ik kijk bijna al het Europese voetbal, maar je ziet bijna nergens zo’n speler als Owen rondlopen. Ik vond hem wederom fantastisch spelen. Verdedigend staat hij zijn mannetje en daarnaast zorgt hij in aanvallend opzicht voor veel dreigende momenten. Zijn intenties zijn duidelijk en hij straalt plezier uit. Het is een genot om daarnaar te kijken."

Een uitverkiezing voor Oranje kan volgens Poortvliet dan ook niet lang uitblijven. "Ik denk dat hij op termijn de ideale linksback is voor Oranje. Hij beschikt over alle kwaliteiten die op die positie van een speler gevraagd worden. Owen is snel, zijn handelingssnelheid ligt hoog, hij heeft inzicht en zorgt voor diepte in het spel. Bovendien kan hij ook in de kleine ruimtes goed uit de voeten. Wat dat betreft beschikt hij over alle kwaliteiten om te slagen in de top."

Jeugdopleiding
"De jeugdopleiding daar doet het geweldig. Spelers worden met een duidelijke visie opgeleid. Er is veel aandacht voor de speelwijze, handelingssnelheid en het lopen zonder bal. Dat resulteert in bijzonder fraai aanvallend voetbal. AZ probeert dat al jaren en plukt er nu echt de vruchten van. Er zijn maar weinig ploegen in Europa die zo leuk spelen als de ploeg van trainer Arne Slot", is Poortvliet lovend over de jeugdopleiding van AZ.