Ziyech bekijkt poulestand: 'Om eerlijk te zijn vond ik Valencia beter dan Chelsea'

Ziyech bekijkt poulestand: 'Om eerlijk te zijn vond ik Valencia beter dan Chelsea'

04-11-2019 21:13
59

Hakim Ziyech is niet bang om te benadrukken hoe belangrijk de wedstrijd van Ajax in de Champions League tegen Chelsea zal zijn. De Marokkaanse spelmaker, die nog altijd baalt dat de heenwedstrijd tegen The Blues verloren ging, weet dat de concurrentie in de groep dichtbij staat.

Chelsea is dankzij de zege in Amsterdam over Ajax heen gewipt en ook Valencia is niet ver weg. "Zij staan nu op twee punten en er zijn nog maar drie wedstrijden, dus ik denk dat je dit wel een cruciaal duel mag noemen", zegt Ziyech tegenover Ajax TV. "Misschien wel de allerbelangrijkste wedstrijd in de groep."

Toch vindt de aanvallend ingestelde middenvelder niet dat Ajax bang moet zijn voor Chelsea. "Het klinkt misschien raar, maar qua voetbal vond ik Valencia eigenlijk beter. De vorige keer dat we tegen Chelsea speelden was het wel spannend, maar geen leuke wedstrijd. Weinig kansen. Wij waren ook niet tevreden omdat het niet goed was."

"Als we koud zijn voor de goal, dat is natuurlijk duidelijk, kunnen we winnen", legt Ziyech uit. "Ook moeten we ons positiespel verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd. Verdedigend stond het toen goed, alleen voetballend was het minder. We moeten vrij zijn in onze hoofden en ons spel spelen zoals we dat altijd doen."