Swart: 'Blij dat Feyenoord het weer op de rails heeft en dat mijn vriend meedeed'

Swart: 'Blij dat Feyenoord het weer op de rails heeft en dat mijn vriend meedeed'

04-11-2019 21:34 Laatste update: 21:36
35

Sjaak Swart is blij dat Jan-Arie van der Heijden weer in de basis staat bij Feyenoord. Mister Ajax vindt dat de Rotterdammers altijd met Van der Heijden centraal achterin moeten voetballen, zo laat hij weten in Alles op Swart van AjaxPrimeur.

Met de voormalig Ajacied in de basis won Feyenoord met 3-0 bij VVV-Venlo. "Ik ben blij dat ze het weer een beetje op de rails hebben", zegt Swart. "En natuurlijk ben ik ook blij dat mijn vriend Jan-Arie van der Heijden weer speelt. Je ziet het: hij doet mee en ze winnen weer eens."

"Van der Heijden is een voetballer die weet met welke kleur hij speelt", legt Mister Ajax uit. "Ik weet niet of Dick (Advocaat, red.) gehoord heeft dat ik dit adviseerde, maar ik ben wel blij dat hij naar me geluisterd heeft. Ik vond het vreemd dat een jongen als Jan-Arie, die een achterhoede kan leiden, niet speelde."

Dat de stopper niet de snelste is, kan Swart niet zo veel schelen. "Natuurlijk wordt hij een jaartje ouder en is hij wat trager dan andere spelers, maar ik kan er zat opnoemen die wel snel zijn en de bal alleen maar het stadion uit schieten. Jan-Arie speelt tenminste goed in."

Check hieronder de volledige aflevering van Alles op Swart!