PEC-keeper Mous aangepakt na 'afgrijselijke blunders': 'Baat bij titel Ajax'

PEC-keeper Mous aangepakt na 'afgrijselijke blunders': 'Baat bij titel Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 5 november 2019 om 10:32di 05-11-2019 om 10:32

Xavier Mous krijgt de wind van voren na zijn optreden tegen Ajax afgelopen vrijdag. De doelman van PEC Zwolle moest binnen twintig minuten drie keer vissen, maar tot ongeloof van RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing was van zelfkritiek geen sprake.

"Als hij nou gewoon begint van: ja, we staan na een half uur met 3-0 achter omdat ik gewoon twee afgrijselijke blunders heb begaan. En dat niet voor het eerst dit seizoen. Dan heb je toch de verklaring voor het slechte begin", stelt Van Wissing bij De Oosttribune. "Ajax overrompelde PEC Zwolle hoor, maar ik zat te kijken naar die wedstrijd en ergerde mij dood."

"Laat hem alsjeblieft belastingpapieren invullen", verwijst de journalist naar het opvallende bijbaantje van de 24-jarige keeper. "Want als je zo halfslachtig keept... En dat deed hij bij Heracles vorige week al. Hij trekt ook het boetekleed niet aan. Ik las in aanloop naar die wedstrijd een interview met hem. Hij zei dat hij eigenlijk geen gevoel meer heeft bij Ajax. Maar ik kreeg vrijdag echt het gevoel dat hij er baat bij heeft dat Ajax kampioen wordt."

Mous keepte in de jeugd van Ajax, maar brak nooit door in het eerste elftal. Via TOP Oss en SC Cambuur kwam hij afgelopen zomer bij PEC terecht. Ajax won uiteindelijk met 2-4 in Overijssel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat vind jij van Mous?

(1404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws