Puzzel valt in elkaar in Amsterdam: 'Sindsdien wervelt nieuwe Ajax als het oude'

Puzzel valt in elkaar in Amsterdam: 'Sindsdien wervelt nieuwe Ajax als het oude'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 07:05wo 06-11-2019 om 07:05

Laatste update: woensdag 6 november 2019 om 08:00wo 06-11-2019 om 08:00

Volgens Valentijn Driessen vielen de puzzelstukjes dinsdagavond eindelijk in elkaar bij Ajax. Erik ten Hag durfde het aan om met een aanvallend middenveld te beginnen en overrompelde Chelsea in de eerste helft volledig.

'Op de resultaten van Ajax viel tot voor kort nauwelijks iets aan te merken, maar de uitvoering hield te wensen over. De keus voor zekerheid met twee centrale verdedigers als centrale middenvelders was daar grotendeels debet aan. Het Zuid-Amerikaanse duo Lisandro Martinez en Edson Alvarez viel dat nauwelijks kwalijk te nemen, omdat hun kwaliteiten daar gewoonweg niet toereikend voor zijn', laat Driessen weten in De Telegraaf.

'Het wachten was op het moment dat Ten Hag de omslag zou durven maken. Wanneer hij zijn avontuurlijke 'ik' de vrije loop zou laten. Vorig seizoen kwam die met De Jong van verdediging naar middenveld na de afstraffing bij PSV. Ditmaal was er geen nederlaag voor nodig en viel het kwartje in de Klassieker tegen Feyenoord. Voor het eerst durfde de tukker het aan om al z’n offensieve kwaliteitsspelers op te stellen. Sindsdien wervelt het nieuwe Ajax als het oude Ajax', ziet de journalist.

'In aanloop naar Chelsea twijfelde Ten Hag over de vraag of de puzzel al was gelegd. Na de wervelende show op Stamford Bridge het eerste uur moet hij de puzzelstukjes alleen nog aandrukken. (...) Durft Ten Hag het aan vast te houden aan zijn keuzes in Londen, dan blijft Ajax ook dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden in de Champions League. Sterker, dan kan het qua attractiviteit het vorige droomseizoen zelfs overtreffen', sluit een positieve Driessen af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws