Aangename verrassing voor Slot: 'Dat ze temperatuur konden regelen, wist ik niet'

Aangename verrassing voor Slot: 'Dat ze temperatuur konden regelen, wist ik niet'

Gepubliceerd: woensdag 6 november 2019 om 21:53wo 06-11-2019 om 21:53

FOX Sports-verslaggever Christian Willaert bezorgde AZ-trainer Arne Slot een aangename verrassing in aanloop naar het Europa League-duel met FC Astana. Hoewel het winterseizoen al in volle gang is in de Kazakse hoofdstad, zullen de Alkmaarders daar geen last van hebben.

De Astana Arena zal overdekt zijn én de temperatuur wordt kunstmatig opgevoerd naar vijftien graden, wist Willaert te melden tijdens de persconferentie, tot genoegen van Slot. "Ik was eerst verrast dat er sneeuw lag toen we wakker werden. Want dat was nog niet het geval toen we gisteravond (dinsdag, red.) aankwamen. En toen hoorde ik jou zeggen dat het hier vijftien graden zal zijn", lachte hij later in gesprek met FOX Sports. "Ik wist dat het dak dicht zou zijn. Maar dat ze zelfs de temperatuur konden reguleren, wisten we niet."

Alleen het veld moest nog 'met de hand' besproeid worden. "In zo'n modern stadion, waar ze de temperatuur blijkbaar kunnen beïnvloeden, is het niet gelukt om een sproei-installatie aan te leggen...", aldus Slot. Woensdag nam een stadionmedewerker plaats op een stoel in de middencirkel om het proces te coördineren. "Ja, die heeft een hele belangrijke taak. Ik hoop dat hij er morgen (donderdag, red.) niet zit tijdens de wedstrijd, maar hopelijk wel voor de wedstrijd, haha."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat AZ winnen in Astana

(746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws