'Kan niet tegen dat gelul van journalisten, Nederland heeft allang een top-vier'

'Kan niet tegen dat gelul van journalisten, Nederland heeft allang een top-vier'

07-11-2019 19:21
65

Hugo Hovenkamp werd in 1981 landskampioen met AZ '67, maar ook de huidige lichting van de Alkmaarders is volgens hem 'exceptioneel'. De voormalige linksback stelt dat er in Nederland allang geen sprake meer is van een top-drie.

"Deze gasten spelen met zóveel plezier dat ik er zelf blij van word. Dus vraag je mij of het te vroeg is om over een exceptioneel AZ te praten, dan zeg ik: absoluut niet. Ik vind het niet zo raar als je zegt dat dit een exceptioneel team is. Dat is het namelijk ook", zegt Hovenkamp tegen Voetbal International. "Ze zijn op elkaar ingespeeld, kennen elkaar en hebben vooral een perfecte instelling."

Calvin Stengs, Myron Boadu en Teun Koopmeiners worden veelvuldig geroemd, maar de 31-voudig international bestempelt Owen Wijndal, die op zijn oude plek speelt, als zijn favoriet. "Ongelooflijk dat Ajax hem heeft laten lopen. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar die drive naar voren, zijn timing, zijn flair... Die kan zó Oranje gaan halen. Daar heeft hij de kwaliteiten voor."

Volgens Hovenkamp doet AZ niet onder voor de traditionele topclubs en zeker niet voor Feyenoord. "Want weet je waar ik echt niet tegen kan? Dat gelul van journalisten over een traditionele top-drie. Donder toch op! We pakken al weet ik niet hoelang minstens zoveel punten als Feyenoord. De laatste jaren zelfs meer. Nederland heeft allang een top-vier, dus zullen we dat ook gewoon zo gaan noemen dan?"