'Behangkoning' Van Zweden stapt in bij ADO: 'We zijn de eenheid kwijtgeraakt'

'Behangkoning' Van Zweden stapt in bij ADO: 'We zijn de eenheid kwijtgeraakt'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 13:45vr 08-11-2019 om 13:45

John van Zweden gaat aan de slag bij ADO Den Haag. De Haagse 'behangkoning' krijgt een adviserende rol binnen de club, bevestigt hij aan Omroep West.

Van Zweden krijgt de taak om van ADO weer een familieclub te maken. Een officiële functie is het nog niet. "Maar dat zou het wel kunnen worden in de toekomst. Voorlopig ga ik één dag per week bij ADO aan de slag", vertelt Van Zweden, die de banden tussen supporters, sponsoren, bestuur en selectie moet zien te verbeteren.

De eerste opdracht: het openen van een ADO Legend Lounge. "Het is slechts het begin van een grote stap naar meer eenheid binnen de club, want die zijn we een beetje kwijtgeraakt", vindt Van Zweden. "ADO moet weer een familieclub worden en ik kijk er naar uit om me daar vanaf nu in deze rol voor in te zetten."

Van Zweden, eerder mede-eigenaar van Swansea City, liet zich de laatste weken nog zéér kritisch uit over ADO. "Ja dat is waar", erkent hij. "We zijn het niet altijd eens geweest de afgelopen tijd, maar na wat goede gesprekken is de lucht wat mij betreft geklaard. Het is mooi dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen aan de club."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws