Van de Kerkhof pessimistisch: 'Een utopie, de beker moet nu het seizoen redden'

Van de Kerkhof pessimistisch: 'Een utopie, de beker moet nu het seizoen redden'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 16:58vr 08-11-2019 om 16:58

PSV was dit seizoen in de race voor vier prijzen, maar is begin november al kansloos voor drie daarvan, denkt René van de Kerkhof. Niet alleen de Johan Cruijff Schaal, ook de landstitel en Europese overwintering zijn volgens de oud-buitenspeler uit zicht.

De broer van Willy van de Kerkhof zag PSV donderdag met 4-1 onderuitgaan tegen LASK Linz en trekt harde conclusies. "Het kampioenschap is een utopie. Wat dat betreft kunnen we nu al zeggen dat het seizoen voor PSV is afgelopen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Alleen het bekertoernooi zou nog het één en ander goed kunnen maken, denkt Van de Kerkhof. "De KNVB Beker moet het seizoen redden voor PSV. Dat is de realiteit." Vorig seizoen liep het bekeravontuur nog uit op een deceptie: het B-team van PSV liet zich thuis verrassen door RKC Waalwijk. "Laten we daar nu maar serieus werk van maken", aldus Van de Kerkhof.

Voordat het zover is, wacht zondag nog de uitwedstrijd tegen Willem II. Van de Kerkhof weet nog hoe PSV in 2018 met 5-0 verloor in Tilburg en vreest voor een nieuwe tik. "Zonder Bergwijn en Malen houd ik mijn hart vast. Het is gewoon waardeloos. PSV hangt als los zand aan elkaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV zondag tegen Willem II het tij keren?

(4783 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws