Van Bommel over sportieve rampspoed: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Van Bommel over sportieve rampspoed: 'Dit hoort niet bij een topclub'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 17:54vr 08-11-2019 om 17:54

PSV-trainer Mark van Bommel heeft weinig tijd om de wonden te likken na de blamerende 4-1 op bezoek bij LASK Linz. De Eindhovenaren mogen zondag tegen Willem II alweer proberen om een einde te brengen aan de huidige sportieve misère.

Tot aan de vorige interlandperiode ging het crescendo voor PSV, maar sindsdien zijn de Eindhovenaren het helemaal kwijt: er werd verloren van FC Utrecht, gelijkgespeeld tegen LASK Linz, verloren van AZ, op het nippertje gelijkgespeeld tegen Sparta en dus dik verloren van LASK Linz. "Vijf keer op rij niet winnen hoort niet bij een topclub", vat Van Bommel samen. "Het is duidelijk dat we in een hele moeilijke fase zitten."

Zondag moet PSV in Tilburg de Europese kater van zich af zien te spelen. "Het mooie aan voetbal is dat er altijd weer een nieuwe wedstrijd is. Een wedstrijd waarin je de kans krijgt om jezelf te herpakken. Zo makkelijk als ik het nu zeg, is het natuurlijk niet", benadrukt hij echter. "Ik kan er allerlei bespiegelingen op loslaten, maar dat heeft vrij weinig zin. We moeten resultaat halen."

Dat zal PSV sowieso moeten doen zonder Donyell Malen en Steven Bergwijn: de twee zijn nog altijd geblesseerd. Nick Viergever en Jorrit Hendrix daarentegen hebben hun schorsingen uitgezeten en zijn weer terug. In Tilburg zal er om 14.30 uur afgetrapt worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Gaat PSV zondag tegen Willem II het tij keren?

(4783 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws