Niet iedereen blij met vertrek: 'Jammer dat Stam weg is, vergeet je nooit meer'

Niet iedereen blij met vertrek: 'Jammer dat Stam weg is, vergeet je nooit meer'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 12:50za 09-11-2019 om 12:50

Naoufal Bannis speelt met Oranje onder 17 op het WK in Brazilië. Toen de Feyenoorder vertrok stond Jaap Stam nog voor de groep in Rotterdam, maar wanneer hij terugkeert krijgt hij te maken met Dick Advocaat. De aanvaller baalt van het vertrek van Stam.

"Ik vind het wel jammer dat Jaap weg is, ik vond hem een goede trainer en hij heeft mij laten debuteren, dat vergeet je nooit meer", aldus de jonge aanvaller in een interview met Voetbal International. "Ik had echt een goed gevoel bij hem. (...) Het zal wennen worden zonder hem, maar dat zie ik allemaal wel als ik terugkom. Ik hoorde dat Advocaat ook uit Den Haag komt, net als ik."

Bannis moest het de laatste wedstrijden bij Nederland onder 17 doen met een plek op de bank, maar was in de eerste wedstrijd in de basis beginnen en maakte een doelpunt. "Dat was echt heerlijk. Na die goal dacht ik: dit WK is voor ons, niemand kan ons stoppen, alleen jammer genoeg ging het toch mis", refereert hij naar de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Senegal onder 17. 

Hansen
Na dat duel koos coach Peter van der Veen voor Sontje Hansen, die vervolgens een goede indruk maakte. "De eerste wedstrijd ging niet zo goed, met het team, maar ook bij mij. De hitte was ook wel even schakelen, maar dan komt het aan op het mentale stukje, dan moet je je hoofd koel houden. Gelukkig ben ik mentaal heel sterk geworden", sluit Bannis af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws