FC Utrecht-fans kondigen demonstratie aan in Amsterdam: 'Wij zijn niet tegen Ajax'

FC Utrecht-fans kondigen demonstratie aan in Amsterdam: 'Wij zijn niet tegen Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 19:35za 09-11-2019 om 19:35

De supporters van FC Utrecht gaan zondag demonstreren in de binnenstad van Amsterdam, meldt AT5. De fans van de Domstedelingen boycotten het Eredivisie-duel met Ajax in de Johan Cruijff Arena vanwege onvrede over het beschikbare aantal kaarten voor het uitvak.

Ajax stelde in eerste instantie vijfhonderd tickets beschikbaar. Die raakten uitverkocht en dus wilde Utrecht – zoals afgesproken – nog eens 100 tot 150 kaarten afnemen. De driehoek van burgemeester, politie en openbaar minisiterie zette daar een streep door. Dat leidt tot onvrede onder de Utrecht-supporters.

Beide clubs zijn namelijk bezig met een 'normalisatietraject'. "Wij zijn niet tegen Ajax of Ajax-supporters", benadrukt Teun de Hertog, voorzitter van de supportersvereniging SVFCU, tegenover AT5. "We zijn tevreden over onze samenwerking en het gaat ook steeds beter. Alleen de gemeente in Amsterdam zet daar nu een streep door."

De fans gaan demonstreren in Amsterdam. Ze willen een statement maken naar de gemeente. De verwachting is dat er zo'n 150 Utrecht-fans aanwezig zullen zijn. De demonstranten komen met eigen busvervoer, maar worden wel begeleid door de politie.

De actie kan op steun rekenen van FC Utrecht. De Domstedelingen zeggen de boycot te begrijpen en te steunen. "Maar ik heb ook met de supportersvereniging van Ajax gesproken", zegt De Hartog. "Die steunen ons ook en komen morgen misschien wel kijken. Onze verstandhouding is goed."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws