Ünüvar nu al in de spotlights: 'Dan denk je wel: je bent goed bezig, Naci'

Ünüvar nu al in de spotlights: 'Dan denk je wel: je bent goed bezig, Naci'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 11:25zo 10-11-2019 om 11:25

Naci Ünüvar weet al veelvuldig de spotlights op zich gericht met fraaie technische hoogstandjes, maar op het WK in Brazilië haalt hij nog niet zijn niveau. De aanvallende middenvelder van Oranje O17 is de eerste om dat toe te geven.

De zestienjarige Ajacied werkt naar eigen zeggen keihard om uit zijn vormdip te geraken. "Ik ben eerlijk gezegd zelf ook benieuwd hoe ik hier uit ga komen", zegt hij tegen de NOS. "Zo een WK spelen, dat werkt mentaal door. Bovendien wordt er veel over geschreven: 'Ünüvar speelt minder'. Ik krijg het veel doorgestuurd vanuit Nederland. Maar ja, wat moet ik erop zeggen?"

"Ik trek mij er niet veel van aan", vervolgt Ünüvar, die het zondagavond met Oranje O17 opneemt tegen Paraguay in de kwartfinale. "Ik hoef later ook geen lange neus te trekken, ze hebben gelijk dat het minder loopt. Maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, die komen vanzelf naar boven. Het is niet dat ik in twee weken tijd alles verleerd ben. Als ik weer in mijn flow kom, kan ik het team weer goals en assists geven."

Ünüvar krijgt op jonge leeftijd al enorm veel aandacht. "In het begin dacht ik: wow, doe ik het zo goed? Ik werd herkend op straat in Zaandam, waar ik met m'n ouders woon. Kleine jongens wilden met mij op de foto. Dan denk je wel: je bent goed bezig, Naci."

"Hoe bekender ik werd, hoe meer mijn familie mij ook begon te helpen. Mijn vader zei: 'Ga niet naast je schoenen lopen omdat je een paar fotootjes maakt. Blijf honderd procent geven'. Bovendien ben ik van mijzelf een nuchtere jongen. Ik gedraag mij niet opeens anders, zo ben ik niet als mens", aldus de technicus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws