Lof voor PSV-directeur: 'Eigenlijk wens je elke topclub een Toon Gerbrands

Lof voor PSV-directeur: '"Eigenlijk wens je elke topclub een Toon Gerbrands"

10-11-2019 11:50
69

Toon Gerbrands krijgt lof voor de manier waarop hij PSV door de huidige crisis stuurt. Jurgen Streppel en Hans Kraay jr. zijn bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports onder de indruk van de algemeen directeur van de Eindhovenaren.

PSV wacht al vijf duels op rij op een overwinning. Na het debacle tegen LASK Linz in de Europa League (4-1) neemt de druk toe, maar Gerbrands blijft rustig en vroeg de fans al om hetzelfde te doen. "Ik vind dat Toon Gerbrands het heel erg goed doet bij PSV. Hij is er nooit als het goed gaat, maar als het wat minder gaat dan heeft hij altijd van dit soort dingen", vertelt Streppel.

"Dat is volgens mij ook vaak de reden dat het bij clubs goed gaat: als het van bovenaf rustig is", vervolgt de voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen en Willem II. "Dat doet Gerbrands heel erg goed. Het is fijn om dat soort mensen erbij te hebben."

Ook Kraay ziet dat rust het toverwoord is in Eindhoven. "Eigenlijk wens je elke topclub een Toon Gerbrands. Als hij nu bij Feyenoord zou zitten, zou er veel meer rust zijn. Hij laat zich zien als hij zich moet laten zien. Als ze kampioen worden, dan staat hij in de spelerstunnel keurig achteraf."