Update: trainerscarrousel in Bundesliga, Mainz pikt ontslagen Köln-coach op

Update: trainerscarrousel in Bundesliga, Mainz pikt ontslagen Köln-coach op

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 13:16ma 18-11-2019 om 13:16

Het blijft trainersontslagen regenen in de Bundesliga. Na Bayern München en 1. FC Köln heeft nu ook FSV Mainz 05 zich ontdaan van de eindverantwoordelijke: Die 05er hebben het nieuws zondag bekendgemaakt.

Onder Sandro Schwarz haalde de ploeg negen punten uit de eerste elf wedstrijden. Zaterdagmiddag leed de ploeg van Jerry St. Juste en Jean-Paul Boëtius een gevoelige thuisnederlaag tegen promovendus Union Berlin, terwijl één week eerder nog met 8-0 (!) werd verloren bij RB Leipzig. Voor de huidige nummer zestien van Duitsland was het reden om na ruim twee seizoenen afscheid te nemen van Schwarz.

Het besluit is 'einvernehmlich', in onderling overleg, genomen, laat Mainz weten via de clubsite. Zaterdagavond en zondagochtend zijn er 'intensiven Gesprächen' gevoerd, waarna beide partijen tot de conclusie kwamen dat het beter was om per direct uit elkaar te gaan. Na de interlandbreak hervat Mainz het seizoen met een uitwedstrijd tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder: wie dan de leiding zal hebben, is nog niet bekend.

Update: Mainz heeft maandag een nieuwe trainer benoemd: Achim Beierlorzer zal de leiding over het team van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste overnemen van de ontslagen Sandro Schwarz. Beierlorzer debuteerde dit seizoen bij 1. FC Köln als Bundesliga-trainer, maar werd onlangs ontslagen door Die Geißböcke. De nieuwe Mainz-trainer heeft voor drie jaar getekend.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws