'Hypocriete' Ihattaren-discussie: 'Linksback van Groningen, hoor ik niemand over'

'Hypocriete' Ihattaren-discussie: 'Linksback van Groningen, hoor ik niemand over'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 14:09zo 10-11-2019 om 14:09

Dries Boussatta heeft gemengde gevoelens overgehouden over de interlanddiscussie rondom Mohamed Ihattaren. De linkspoot van PSV besloot onlangs om voor Nederland uit te komen en niet voor Marokko.

De eerste Oranje-international ooit met Marokkaanse roots noemt de discussie rondom Ihattaren 'opportunistisch'. "Tegen het hypocriete aan", laat hij zondag weten in Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Twee landen doen hun best, dat moet je altijd doen voor je beste spelers. Nou, de een kiest voor Nederland en de ander voor Marokko. Als je spelers verplicht om op jonge leeftijd al te kiezen, dan gaat dat averechts werken."

Boussatta vindt de discussie over Ihattaren bovendien tamelijk selectief. "Twee weken geleden heeft de linksback van FC Groningen (Amir Absalem, red.) voor Marokko gekozen, heb ik geen voetbalprogramma over gehoord. Een linksbackje, die hebben we niet nodig... Maar over de selectie van Ihattaren zijn we al vier maanden bezig. Laat die jongens lekker hun keuze maken. Ihattaren kiest voor Nederland, dan ga ik ook gewoon voor hem klappen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws