Van Bommel wijst naar Malen en Bergwijn: Het is volledig verklaarbaar

Van Bommel wijst naar Malen en Bergwijn: "Het is volledig verklaarbaar"

10-11-2019 17:28
167

De afwezigheid van Donyell Malen en Steven Bergwijn is de belangrijkste oorzaak voor de sportieve malaise bij PSV, stelt trainer Mark van Bommel. De Eredivisie-topscorer en zijn maatje voorin zijn al wekenlang niet beschikbaar wegens blessures.

Na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht vielen de twee weg en wist PSV niet meer te winnen. "En het is ook verklaarbaar. Als je je twee beste spelers mist...", aldus Van Bommel na de verloren uitwedstrijd tegen Willem II, tijdens zijn vraaggesprek met FOX Sports. "Haal Neymar en Mbappé weg, haal Messi en Suárez weg. Ja..."

Wedden

Meer odds

Ook Mohamed Ihattaren, Nick Viergever, Jorrit Hendrix en Ryan Thomas konden tijdens de voorbije weken niet altijd meedoen. "Twee, drie geschorsten die normaal in de basis staan. Het is volledig verklaarbaar. Daarnaast is dit een jonge groep. Jongens van zeventien, twintig, die normaal gesproken meespelen met je twee beste spelers, zich op kunnen trekken. En die zijn er nu niet."

Malen en Bergwijn zijn naar verwachting na de interlandperiode weer beschikbaar. Het is één van de redenen waarom Van Bommel nog volop perspectief ziet en vooralsnog niet denkt aan opstappen, liet hij weten tijdens de persconferentie in Tilburg.