Strootman wint 'Choc des Olympiques', Gladbach dankt falende Klaassen

10-11-2019 23:28

De 'Choc des Olympiques' is gewonnen door het Olympique Marseille van Kevin Strootman. Olympique Lyon, waar Memphis Depay wegens een blessure niet speelde, werd met 2-1 verslagen in het Stade Vélodrome.

Olympique Marseille - Olympique Lyon 2-1
Lyon-trainer Rudi Garcia, die vorig jaar nog aan het roer stond bij Marseille, moest lijdzaam toezien hoe Marseille in eigen stadion de boventoon voerde. Twee goals van Dimitri Payet, waarvan één van de strafschopstip, zetten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong en daar had Lyon weinig tegenin te brengen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Moussa Dembélé maakte de aansluitingstreffer en Alvaro van Marseille kreeg rood, maar gelijk werd het niet meer. Marseille stijgt door de zege van plek zeven naar plek twee, Lyon stelt teleur met een veertiende plaats.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2-0
Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz blijft dankzij een 2-0 thuisoverwinning op VfL Wolfsburg meedoen in de brede subtop van de Bundesliga. Een doelpunt voor rust van Karim Bellarabi en een goal na rust van Paulinho maakten het verschil in de BayArena, waar Wout Weghorst de negentig minuten volmaakte bij Wolfsburg. Leverkusen staat nu achtste, maar heeft maar drie punten achterstand op plaats twee. Wolfsburg staat met één punt minder dan Leverkusen op de tiende plaats.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen 3-1
Na elf speelronden is Borussia Mönchengladbach nog altijd de trotse koploper in Duitsland. Ook Werder Bremen werd verslagen door Die Fohlen, die nu vier punten los staan van concurrenten RB Leipzig en Bayern München. Ramy Bensebaini en Patrick Hermann (twee keer) troffen doel voor Gladbach. In blessuretijd verzorgde Leonardo Bittencourt de eretreffer voor de ploeg uit Bremen. Eerder miste Davy Klaassen een strafschop voor de bezoekers.

Manchester United - Brighton 3-1
Een pijnlijk eigen doelpunt van Davy Pröpper heeft de weg naar een thuiszege geplaveid voor Manchester United. The Red Devils leidden al dankzij Andreas Pereira waarna de onfortuinlijke Pröpper de tweede United-goal veroorzaakte. Lewis Dunk bracht Brighton in de tweede helft terug in de wedstrijd, maar dat was van korte duur. Marcus Rashford schoot de hoop van de bezoekers aan flarden: 3-1. United is terug in het linkerrijtje en staat nu zevende.