Maaskant snapt het 'oprecht' niet: 'Is dat omdat ik normaal kan articuleren?'

Maaskant snapt het 'oprecht' niet: 'Is dat omdat ik normaal kan articuleren?'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 07:28ma 11-11-2019 om 07:28

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 07:37ma 11-11-2019 om 07:37

Robert Maaskant is niet te benijden. Na de ontluisterende nederlaag bij Heracles Almelo (6-1) staat de trainer van VVV-Venlo zwaar onder druk. In gesprek met het Algemeen Dagblad bijt Maaskant van zich af.

VVV speelde zaterdagavond in Almelo de 'slechtste wedstrijd van het seizoen', aldus Maaskant. "Het was dramatisch van onze kant." De Venlonaren leden de zevende competitienederlaag op rij. Tussendoor waren de amateurs van Groene Ster te sterk in de KNVB Beker. De vraag is wat het betekent voor de positie van Maaskant.

"We werken bij VVV met het wij-principe", zegt de trainer. "Dat wil zeggen dat we samen winnen en samen verliezen. Of het nu technisch manager Stan Valckx is, algemeen directeur Marco Bogers of de rvc; we hebben er vertrouwen in dat we met elkaar uit deze situatie komen. Ik blijf trainer. Daar bestaat bij niemand binnen de club twijfel over."

Een deel van de VVV-aanhang is hoe dan ook klaar met Maaskant. De vijftigjarige trainer kan zich er nog weleens verbazen hoe men naar hem kijkt. "Als RKC verliest, dan verliest RKC. Als VVV verliest, dan verliest Maaskant. Ik snap oprecht niet waar die dynamiek vandaan komt. Is dat omdat ik opval? Omdat ik normaal kan articuleren?"

"Weet je. Overal waar ik gewerkt heb, lopen de mensen met me weg. Het is niet voor niets dat veel clubs me ook altijd weer terugvragen. Alleen de mensen die me níet kennen, hebben een pesthekel aan me. Ik vind dat een raar fenomeen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws