Steijn lijkt geen optie voor VVV: 'Dan vervalt een groot deel van dat salaris'

Steijn lijkt geen optie voor VVV: 'Dan vervalt een groot deel van dat salaris'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 15:38ma 11-11-2019 om 15:38

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 15:50ma 11-11-2019 om 15:50

Robert Maaskant was nog niet ontslagen, maar Stan Valckx had de eerste sollicitaties van trainers zondagochtend al binnen. In de avond kreeg de trainer zijn congé. Inmiddels is de zoektocht naar een opvolger geopend.

Het binnenstromen van de sollicitaties was een onwerkelijke situatie voor Valckx, meldt het Algemeen Dagblad. De technisch manager zag VVV zaterdagavond met 6-1 verliezen van Heracles Almelo. Maandag kregen Maaskant en assistent-trainer Raymond Libregts hun ontslag.

Valckx wil niet op namen van mogelijke opvolgers ingaan. Maurice Steijn is in principe geen kandidaat. Hij leidde VVV de afgelopen jaren van de Keuken Kampioen Divisie naar de middenmoot van de Eredivisie. Afgelopen zomer waagde hij de zomer naar Al-Wahda, maar in de Verenigde Arabische Emiraten werd hij na drie wedstrijden op straat gezet.

Steijn krijgt desondanks nog steeds salaris van Al-Wahda. Het maakt zijn komst een lastig verhaal, aldus Valckx. "En wanneer hij terugkeert naar Nederland vervalt een groot deel van dat salaris. Maurice is dus geen serieuze optie, denk ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws