Zoet gesteund door collega: 'Was er heel gefrustreerd door en reageerde niet goed'

Zoet gesteund door collega: 'Was er heel gefrustreerd door en reageerde niet goed'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 10:36di 12-11-2019 om 10:36

Timon Wellenreuther pakte met Willem II afgelopen zondag de volle winst tegen PSV. Het deed de Duitser goed om bij de Eindhovenaren zijn oud-ploeggenoot Lars Unnerstall onder de lat te zien staan en hij heeft een goede tip voor Jeroen Zoet, die tegen de Tilburgers gepasseerd werd door coach Mark van Bommel.

"Ik ken hem van Schalke, waar we samen bij de selectie zaten toen ik een jaar of 17 was en hij 23. Mooi voor hem dat hij nu een kans krijgt", aldus Wellenreuther tegen het Brabants Dagblad over Unnerstall. De keeperssoap bij PSV doet Wellenreuther denken aan 2017, toen hij zijn basisplaats kwijtraakte aan Mattijs Branderhorst. "Voor een keeper is zoiets nog ingrijpender dan voor een veldspeler. Ik was er heel gefrustreerd door en reageerde niet goed."

De Willem II-keeper heeft wel een tip voor Zoet. "Ik kreeg van mijn vader, die al onze wedstrijden bezoekt, en goede vrienden toen het advies om rustig te blijven en me door hard te werken terug te knokken. Dat was goede raad, weet ik nu."

Wellenreuther is tevreden over zijn eigen optreden tegen PSV van afgelopen zondag. Hij stompte veel ballen weg uit het strafschopgebied, ook op momenten dat het leek alsof hij ze simpel kon vangen. "Maar de zon scheen vol in mijn gezicht. Dan ga ik geen risico nemen door de bal te willen vangen. Zeker niet buiten het vijfmetergebied."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws