Koeman knipoogt naar Van Bommel: 'En dan maken wij het op tijd bekend'

Koeman knipoogt naar Van Bommel: 'En dan maken wij het op tijd bekend'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 15:55di 12-11-2019 om 15:55

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 16:18di 12-11-2019 om 16:18

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft er niet aan getwijfeld om Jeroen Zoet op te nemen in de Oranje-selectie. De PSV-doelman raakte dit weekend na zes jaar zijn vaste stek onder de lat kwijt in Eindhoven.

Koeman maakte vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland bekend. Even later kreeg hij te horen dat Zoet niet zou keepen tegen Willem II, onthulde hij tijdens zijn persconferentie van dinsdagmiddag. "Nee, ik heb er geen spijt van dat ik hem geselecteerd heb", reageert hij op de vraag van NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Maar als ik het donderdagavond al geweten had, had ik hem alsnog geselecteerd."

Zoet bracht keeperstrainer Patrick Lodewijks vrijdag nog op de hoogte van zijn reserverol. "Ik praat altijd met Patrick over keepers: wie er wel en niet in beeld is. Wij hebben er bewust voor gekozen om Jeroen niet te laten vallen. Wat er dit weekend gebeurd is, heeft hem pijn gedaan, dat zegt hij ook. Maar als ik op de trainingen zie wat ik verwacht van hem, dan verandert zijn situatie niet."

Zoet gold tijdens de vorige interlands als tweede keeper achter Jasper Cillessen. Of dat tijdens de komende twee wedstrijden ook het geval zou zijn, laat Koeman in het midden. "Hij was altijd tweede keeper, nu gaan we het rustig bekijken en maken we het op tijd bekend", knipoogt hij, doelend op de teksten van PSV-trainer Mark van Bommel na de verloren wedstrijd tegen Willem II. "Daar is al veel over gezegd, maar het is niet goed verlopen. En daar laat ik het bij."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws