Van Bommel biedt Zoet excuses aan: Dat is niet goed te praten

Van Bommel biedt Zoet excuses aan: "Dat is niet goed te praten"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 11:31ma 11-11-2019 om 11:31

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 12:12ma 11-11-2019 om 12:12

PSV-trainer Mark van Bommel heeft doelman Jeroen Zoet zijn excuses aangeboden voor de gebeurtenissen rond de wedstrijd tegen Willem II (2-1). Dat meldt de Eindhovense club maandag in een verklaring.

"Wij hebben verzuimd om Jeroen op zaterdag te vertellen dat hij in Tilburg derde doelman zou zijn", zegt Van Bommel op de website van PSV. "Door een pijnlijke communicatiefout kreeg Jeroen dit pas in Tilburg te horen en dat is niet goed te praten."

Van Bommel legt uit waarom hij Zoet van eerste tot derde doelman degradeerde. "De reden voor die keuze om hem voor Willem II-uit geen reservedoelman te maken was simpel. Wij wilden voorkomen dat Jeroen bij een blessure of rode kaart voor Lars Unnerstall zou moeten invallen. Dat leek ons gezien het feit dat ik hem na al die jaren als eerste doelman gepasseerd heb geen goede situatie. Niet voor Jeroen, maar ook niet voor de ploeg."

"Jeroen was terecht woedend"
Dit werd dus echter pas heel laat gecommuniceerd naar Zoet zelf, die na de rust in de spelersbus plaatsnam. "Jeroen was terecht woedend, maar was toch zo professioneel om met Lars de warming up te doen. Tijdens de warming-up heb ik besloten dat het beter was om hem niet op de bank te zetten, om te voorkomen dat hij voortdurend in beeld gebracht zou worden. De intentie was om hem te beschermen, maar dat heeft achteraf verkeerd uitgepakt."

Van Bommel gaat door het stof. "We hebben niet goed gehandeld. Jeroen heeft ruim 250 wedstrijden voor PSV gekeept. Het is een op en top professional, die nu even in een mindere fase zit. Ten onrechte heeft hij gisteren verwijten gekregen. Wij hebben namelijk een fout gemaakt, hij heeft niets verkeerd gedaan. We hebben hier met Jeroen zondagavond en vandaag over gesproken. Hij heeft onze excuses geaccepteerd."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws