Waterreus had Zoet-situatie anders aangepakt: 'Dan had iedereen het begrepen'

Waterreus had Zoet-situatie anders aangepakt: 'Dan had iedereen het begrepen'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 07:12ma 11-11-2019 om 07:12

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 07:29ma 11-11-2019 om 07:29

Youri Mulder en Ronald Waterreus uitten stevige kritiek aan het adres van PSV-trainer Mark van Bommel. Mulder vindt dat Van Bommel na het verloren duel met Willem ll excuses zocht en Waterreus heeft geen goed woord over voor de beslissing om Jeroen Zoet niet op de bank te zetten. Ook aanvoerder Pablo Rosario komt ter sprake.

"Ik vind dat hij te veel het excuses zoekt voor het ontbreken van Bergwijn en Malen. Hij zei het steeds maar weer en trok zelfs de vergelijking met Paris Saint-Germain en FC Barcelona wanneer Mbappé en Messi niet meedoen. Dat is wel zo, maar het is te veel eer voor Malen en Bergwijn", zegt Mulder bij Rondo op Ziggo Sport.

Waterreus vindt dat Rosario geen PSV-captain moet zijn. "Rosario is niet het probleem, maar het feit dat hij aanvoerder is is wel een probleem. Daar zie je ook dat het peoplemanagement best faalt. De jongens spelen niet de pannen van het dak, maar het is wel lekker wanneer een meer ervaren speler de band draagt. Als er wat gebeurt kijkt iedereen naar Rosario."

"Rosario gaf na afloop een interview, waarna ik dacht: oké, dit is de aanvoerder van PSV. Er staat niets. Het is wel PSV waar we het over hebben. Daar moet iemand lopen met een beetje body, presence en uitstraling."

Zoet
Waterreus begrijpt niet dat Van Bommel Zoet niet op de bank heeft gezet in Tilburg. "De hele situatie met die keeperswissel, waar gaat dat allemaal over? Als je zegt: Jeroen, je hebt zesenhalf jaar in het eerste van PSV gekeept, blijf lekker een keer een middagje thuis, dan had iedereen het begrepen en nergens meer over gepraat."

"Als een trainer bezig is met dat er eventueel een shot genomen kan worden van je tweede keeper, ben je iets te veel bezig met randzaken in plaats van met hoofdzaken. Hij heeft zelf op het allerhoogste niveau gespeeld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws