Koeman discussieert met Driessen over Dest: 'Jij richt je pijlen op Van de Looi'

Koeman discussieert met Driessen over Dest: 'Jij richt je pijlen op Van de Looi'

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 17:47di 12-11-2019 om 17:47

Bondscoach Ronald Koeman vindt niet dat Jong Oranje-collega Erwin van de Looi steken heeft laten vallen in de zaak-Sergiño Dest. De in Almere geboren Ajax-back werd al vroegtijdig ontdekt door de Verenigde Staten, kwam dit seizoen plotseling in beeld bij Oranje en koos onlangs definitief voor Team USA.

Telegraaf-journalist Valentijn Driessen kwam tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag terug op deze interlandkeuze. "Of ik teleurgesteld ben dat hij voor Amerika heeft gekozen? Nee", aldus Koeman. "Mijn info is dat de speler in kwestie anderhalf jaar geleden rechtsbuiten speelde in de A1 van Ajax. En bij Ajax is hij ook nooit een zekerheid geweest."

Sindsdien heeft Dest zich als een komeet ontwikkeld. "De laatste ontwikkeling van de speler is tot veler verrassing gebeurd. Dus dan is het ook logisch dat je niet in beeld bent bij de Nederlandse jeugd. En ik schat de Amerikaanse jeugd iets minder in." Dat Driessen het 'mislopen' van Dest bij Van de Looi neerlegt, vindt Koeman dan ook misplaatst. "Jij wil je pijlen richten op Van de Looi. En dat vind ik niet terecht."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Dest naar Team USA: een gemis voor Oranje?

(5836 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws