Standard-voorzitter: 'Liever tegen Marseille spelen dan Feyenoord of 'Nic NAC''

Standard-voorzitter: 'Liever tegen Marseille spelen dan Feyenoord of 'Nic NAC''

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 22:34di 12-11-2019 om 22:34

Laatste update: dinsdag 12 november 2019 om 22:42di 12-11-2019 om 22:42

Sinds Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe zich onlangs uitliet over een competitie met Nederlandse én Belgische clubs, is het BeNeLiga-debat in alle hevigheid opgelaaid in België. Standard Luik-collega Bruno Venanzi heeft gemengde gevoelens over de op handen zijnde samensmelting.

Verhaeghe gaf onlangs een interview aan de Franse krant Le Monde en stelde dat een BeNeLiga binnen drie jaar een feit konden zijn. "We kennen de stijl van Bart, hé. Hij is een bulldozer. Als hij een project heeft, dan wil hij vooruit", lacht Venanzi in gesprek met Sporza. "Maar het stelt ons dan wel in staat om vrij snel te beslissen, dat er geen jaren over gaan voor we tot een beslissing komen."

Desondanks wil Venanzi eerst alle voor- en nadelen op een rijtje hebben voordat hij een oordeel velt over de BeNeLiga. "Of het dan wel een goeie zaak is voor het Belgische voetbal? Daar moet je de cijfers voor bekijken. Hoeveel Europese tickets krijgen we? Als het financieel en sportief een vooruitgang betekent, dan is het interessant", aldus Venanzi.

De voorzitter heeft persoonlijk overigens zijn bedenkingen, laat hij weten met een knipoog. "Ik zou liever tegen Marseille spelen dan tegen Feyenoord of Nic NAC."

Poll

Zie jij een BeNeLiga zitten?

(10980 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws