'Ik ken Boadu goed. Ik was spits van Ajax en hij van AZ, waren echt mooie potjes'

'Ik ken Boadu goed. Ik was spits van Ajax en hij van AZ, waren echt mooie potjes'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 11:05wo 13-11-2019 om 11:05

Daishawn Redan doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maakte twee jaar geleden de overstap naar Chelsea en speelt tegenwoordig bij Hertha BSC. De achttienjarige spits kiest naar eigen zeggen 'zijn eigen weg'.

"Ik heb ervoor gekozen het nu in Duitsland te doen", zegt Redan tegen De Telegraaf. "Misschien zou ik ook goed meekunnen in Nederland, maar ik merk dat de jaren hiervoor voor mij (bij Chelsea, red.) positief waren. Ik wacht rustig mijn kans af, weet dat die er gaat komen. En als die komt, ga ik hem met beide handen aangrijpen."

De spits van Hertha BSC ziet dat leeftijdgenoot Myron Boadu inmiddels is doorgestoten naar het Nederlands elftal. "Ik ken Myron goed. Ik was spits van Ajax en hij van AZ. We speelden in de jeugd vaak tegen elkaar en dat waren echt mooie potjes."

"Daarvóór speelden we in Nederlandse jeugdteams samen, hij vanaf de linkerkant en ik in de spits bijvoorbeeld. Ik ben heel erg blij voor hem dat hij nu bij Oranje zit. Hij laat zien dat er voor jongens als wij, bij Jong Oranje, heel veel kans is het Nederlands elftal te halen. Dat geeft alleen maar meer motivatie. Of we ergens misschien een beetje hetzelfde type zijn? Qua diepgang en snelheid eigenlijk wel een beetje, ja."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws