'Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon'

'Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Van Bommel niet meer om hem heen kon'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 11:23wo 13-11-2019 om 11:23

Huub Stevens is niet helemaal verrast door de promotie van Lars Unnerstall bij PSV. In het seizoen 2011/2012 gooide de toenmalige trainer van Schalke 04 de Duitse doelman voor de leeuwen.

"We hadden een oudere reservekeeper in de selectie, maar Lars diende zich vanuit de jeugd aan. Hij werd mijn man voor het doel",vertelt Stevens in het Algemeen Dagblad. "Ik vond het een grote kerel met een enorm reactievermogen en bovendien was hij explosief en snel bij de grond. Hij is heel atletisch."

Zondag verdrong Unnerstall Zoet uit het PSV-doel. Stevens zag het ergens wel aankomen. "Met Jeroen Zoet ging het al een tijdje minder en je moet dan kijken hoe de andere keepers het op de trainingen doen. Als zij ook niet echt overtuigen, was Zoet misschien nog blijven staan. Ik denk dat Unnerstall zo goed was dat Mark van Bommel niet meer om hem heen kon. Hij is ook goed, maar moet het nu wel laten zien natuurlijk."

"Hij brengt rust in de ploeg", vervolgt Stevens over Unnerstall. "Dat kan zijn wat PSV nu nodig hoeft, maar ik denk dat Zoet na deze teleurstelling ook nog wel eens sterker terug zou kunnen komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws