Ten Hag: 'Er is ons daar onrecht aangedaan, maar dat is omgezet in kwaliteit'

Ten Hag: 'Er is ons daar onrecht aangedaan, maar dat is omgezet in kwaliteit'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 17:15wo 13-11-2019 om 17:15

Erik ten Hag is zeer tevreden over 'blok drie' bij Ajax. De Amsterdammers scoorden er tegen Feyenoord, Chelsea en FC Utrecht lustig op los en bovendien werd de concurrentie op forse achterstand gezet in de Eredivisie.

Ten Hag ziet 'in veel facetten een positieve ontwikkeling' bij Ajax, vertelt hij aan Voetbal International. "Tegen FC Utrecht hebben we vanaf het begin van de wedstrijd een fantastische voorstelling gezien", stelt de trainer. "We waren ontzettend teleurgesteld in Londen, maar we hebben het goed omgezet in kwaliteit. Een aantal spelers had revanchegevoelens meegenomen. Er is ons daar onrecht aangedaan. Maar dat hebben we goed omgezet."

Onder meer na de terugkeer van Hakim Ziyech 'op tien', vielen de puzzelstukjes in elkaar bij Ajax. "Als we hier vijf weken geleden hadden gezeten en we het over de positie van Ziyech zouden hebben, dan was er gezegd dat hij alleen vanaf een bepaalde positie kan spelen. Maar dat is zo autistisch gedacht. Als je vaak genoeg zegt dat een speler slechts op één positie kan spelen, gaat hij er vanzelf in geloven."

Ondanks het huidige succes sluit Ten Hag niet uit dat hij het straks weer anders gaat doen. "Met Klaas-Jan Huntelaar hebben we bijvoorbeeld een goede optie voorin. Als we die gebruiken, gaan we het toch weer anders invullen. We kunnen variëren en het per wedstrijd bekijken. Anderzijds ben ik het met je eens dat we ook automatismen willen kweken. Het moet zo zijn dat de tegenstanders zich er moeilijk op kunnen instellen en dat er een verrassingselement in blijft zitten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar zie jij Ziyech het liefste bij Ajax?

(2211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws