Cruyff Foundation drukt geruchten de kop in: 'Dit beweren is erg laag en vals'

Cruyff Foundation drukt geruchten de kop in: 'Dit beweren is erg laag en vals'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 23:47wo 13-11-2019 om 23:47

Vanuit de Johan Cruyff Foundation is met woede gereageerd op de beschuldigingen die biograaf Auke Kok heeft gedaan aan het adres van de eeuwige nummer veertien. Cruijff zou volgens Kok zichzelf jaarlijks een miljoen betaald hebben via zijn eigen foundation.

Bij monde van Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, worden de beschuldigingen de kop ingedrukt. 'Erg laag en vals om te beweren dat Johan jaarlijks één miljoen door de Foundation zou zijn betaald', schrijft zij in een statement op haar Twitter-pagina. 'Er was altijd een zorgvuldige scheiding tussen Johan's privé- of commerciële activiteiten en fondsen bestemd voor de Foundation. Dit is steeds gedeeld in de verantwoording aan accountants en het CBF.'

In het nieuwsprogramma De Wereld Draait Door vertelde Kok over zijn nieuwe biografie over Cruijff en stelde hij op basis van drie onafhankelijke bronnen te weten dat de beste Nederlandse voetballer ooit zichzelf op jaarlijkse basis betaalde. Ook valt in het boek te lezen dat Cruijff niet de familieman was die achter hem gezocht werd en dat hij vaker vreemdging.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws