De Ligt: 'Die twee zijn er klaar voor, het niveau in de Eredivisie ligt hoog'

De Ligt: 'Die twee zijn er klaar voor, het niveau in de Eredivisie ligt hoog'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 06:55do 14-11-2019 om 06:55

Matthijs de Ligt geeft hoog op van het AZ-duo Calvin Stengs-Myron Boadu, dat tijdens deze interlandperiode voor het eerst tot de Oranje-selectie behoort. Volgens de Juventus-verdediger zijn de twintigjarige linkspoot en de twee jaar jongere spits toe aan een Oranje-debuut.

De Ligt kijkt ook sinds zijn vertrek bij Ajax nog regelmatig naar de Eredivisie en ziet de twee AZ-pareltjes dus regelmatig voorbijkomen. "Die twee zijn er klaar voor. Het niveau in de Eredivisie ligt tegenwoordig hoog", oordeelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik weet wat ze kunnen, tegen Calvin heb ik vaak gespeeld. Hij én Boadu zitten volkomen terecht bij Oranje."

FOX Sports-analist Hedwiges Maduro sluit zich hierbij aan. Hij meent zelfs dat Stengs een 'missing link' kan zijn in Oranje. "Van dat soort spelers hebben we er in Nederland weinig. Een type-Ziyech, dat we missen in Oranje", aldus de inmiddels 34-jarige Almeerder, die zelf na vijf wedstrijden in het betaald voetbal al voor het Nederlands elftal mocht debuteren. "Het mooie is: ze hebben nog genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen, maar ik denk eigenlijk dat ze er nu al klaar voor zijn", laat hij weten over Stengs en Boadu. "Dat bewijzen ze wekelijks bij AZ, zowel in de competitie als in de Europa League."

Poll

Moeten Boadu en Stengs allebei een kans krijgen in Oranje?

(5424 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws