Van MVV naar Barça: 'Door de transferban kon ik niet naar Chelsea'

Van MVV naar Barça: 'Door de transferban kon ik niet naar Chelsea'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 07:56do 14-11-2019 om 07:56

Xavier Mbuyamba maakte afgelopen zomer een niet-alledaagse transfer: de zeventienjarige verdediger verruilde MVV voor FC Barcelona. De jeugdinternational uit Maastricht droomt van een doorbraak in Camp Nou.

Mbuyamba leek eerder nog op weg naar Chelsea. "Zij wilden mij een driejarig contract aanbieden. Maar door de transferban kon ik daar niet naartoe. Maar er waren ook heel veel andere clubs die mij wilden hebben, waaronder FC Barcelona", vertelt de verdediger aan FOX Sports. Inmiddels speelt hij in het O17-elftal van de Catalanen. "Ik woon op het trainingscomplex La Masia, met tachtig andere jongens: voetballers, basketballers, handballers... Het gaat goed, ik heb mijn draai gevonden, ik train lekker en ik speel lekker."

De Limburger kan voorlopig in alle rust aan zijn doorbraak werken. "Ik kan na dit seizoen nog drie jaar in Barça B spelen. Maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk naar het eerste ga", steekt hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. Mbuyamba spiegelt zich aan leeftijdgenoot Ansu Fati, die dit seizoen furore maakt in Camp Nou. "Die kwam erbij door blessures en hij heeft het gewoon fantastisch gedaan. Ik denk dat Barça 1 over een paar jaar wat nieuws moet hebben qua centrale verdedigers. En ik hoop dat ik er dan sta."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws