Koeman mocht vraag niet beantwoorden van Oranje-perschef: Belachelijke reactie

Koeman mocht vraag niet beantwoorden van Oranje-perschef: "Belachelijke reactie"

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 07:18za 16-11-2019 om 07:18

Laatste update: zaterdag 16 november 2019 om 14:26za 16-11-2019 om 14:26

Opvallend: bondscoach Ronald Koeman kreeg vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel van Oranje met Noord-Ierland een vraag over de situatie rond Auke Kok en Johan Cruijff, maar mocht geen antwoord geven van perschef Bas Ticheler. De situatie is voor Koeman relevant omdat hij ambassadeur van de Cruyff Foundation is.

Het verhaal is inmiddels bekend. Kok (63) schreef een biografie over Cruijff waarin hij enkele onthullingen deed. Zo zou Cruijff zich per jaar één miljoen euro laten uitbetalen door zijn foundation. Dat baseerde Kok naar eigen zeggen op de verhalen van drie anonieme bronnen. Het werd ontkend door de organisatie, die een kort geding aanspande en ook won. Kok had dat niet zo op mogen schrijven. De biografie hoefde niet uit de handel, maar er moest wel worden gerectificeerd.

Koeman kreeg daar vrijdag een vraag over en wilde ook antwoord geven, maar Ticheler stak daar een stokje voor en onderbrak Koeman. Aan het einde van de persconferentie probeerde Valentijn Driessen het opnieuw. Ticheler 'vond het geen vraag voor nu', maar Driessen counterde en 'vond het wèl een vraag voor nu' en was van mening dat Koeman 'gewoon antwoord kon geven'. "Ik sta achter wat de foundation gedaan heeft", liet Koeman vervolgens kort los.

"Een belachelijke reactie van de perschef", vertelt Driessen bij Veronica Inside. "Heel Nederland heeft het hierover en Koeman is ambassadeur van die toko. Die vraag hoort gewoon gesteld te worden en ook te worden beantwoord door Koeman, die dat gewoon wilde doen."

In de studio van VI is er onbegrip. Johan Derksen vindt Ticheler in vergelijking met Kees Jansma, de vorige perschef, 'een lichtgewicht' en René van der Gijp vindt het 'niet kunnen' dat Koeman geen antwoord mocht geven.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws