'Keeperszorgen in Zwolle: concurrent van Mous mogelijk weg in de winterstop'

'Keeperszorgen in Zwolle: concurrent van Mous mogelijk weg in de winterstop'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 14:20za 16-11-2019 om 14:20

Het kwakkelende PEC Zwolle gaat na de interlandbreak mogelijk rigoureuze maatregelen nemen om het sportieve tij te keren. Doelman Xavier Mous (rechts op de foto) moest tot dusver 32 keer vissen in dertien Eredivisie-wedstrijden en voelt de hete adem van concurrent Michael Zetterer in de nek.

Beide doelmannen zijn dit seizoen nieuw in Zwolle: Mous kwam voor ongeveer een half miljoen euro over van SC Cambuur en Zetterer werd voor twee seizoenen gehuurd van Werder Bremen. Eerstgenoemde won de concurrentiestrijd in de voorbereiding, maar kon sindsdien nog niet overtuigen. Zetterer keepte deze week negentig minuten tijdens het oefenduel met 1. FC Köln en hield de nul, hetgeen Mous alleen lukte tijdens het bekerduel met HSV Hoek.

Dat trainer John Stegeman een wisseling van de wacht door zal voeren, is volgens de Stentor 'niet uit te sluiten'. Het dagblad vraagt zich echter af of dit dé oplossing is en houdt er rekening mee dat Zetterer – om onduidelijke redenen – tijdens de winterstop al terugkeert naar Werder Bremen, ondanks zijn nog tot 2021 doorlopende huurcontract.

PEC komt op zaterdag 23 november weer in actie in de Eredivisie: concurrent Fortuna Sittard komt naar Zwolle en verdedigt een voorsprong van twee punten op de huidige nummer zestien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou jij een keeperswissel doorvoeren als je John Stegeman was?

(929 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws