Verwachtingen rondom Oranje getemperd: 'Dat kan alleen maar in Nederland'

Verwachtingen rondom Oranje getemperd: 'Dat kan alleen maar in Nederland'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 08:34zo 17-11-2019 om 08:34

Daley Blind tempert de verwachtingen richting het EK van 2020. De verdediger weet hoe het is om een groot eindtoernooi te spelen, aangezien hij er in 2014 in Brazilië ook bij was. 

Ook Ryan Babel, Jasper Cillessen, Stefan de Vrij, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum waren er destijds al bij. "Ik vond het heel speciaal om op het WK van 2014 in Brazilië uit te komen", vertelt Blind tegen het Algemeen Dagblad. "De manier waarop je tijdens de voorbereiding met elkaar naar een toernooi toegroeit. De supporters die je achterna reizen. Een heel land dat oranje kleurt."

De ontlading in de kleedkamer na de wedstrijd tegen Noord-Ierland was dan ook groot. "We zijn daar ook met z'n allen juichend op de foto gegaan. Het was misschien geen wedstrijd om na afloop de slingers op te hangen. Maar we mogen best blij zijn, zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. We zijn wel weer een ploeg die moeilijk te verslaan is. Een elftal met veel individuele kwaliteiten dat bereid is keihard voor elkaar te vechten."

Favoriet
Nederland won de laatste tijd van onder meer Frankrijk, Duitsland en Engeland, waardoor de ploeg wordt gezien als een van de favorieten op het EK. "Dat kan alleen maar in Nederland", zegt Blind lachend. "Eerst missen we een EK en WK en nu zijn we weer favoriet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Nederland een topfavoriet op het EK van 2020?

(3760 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws