'Frenkie de Jong is een geweldige speler, maar Pröpper is bijna van gelijke soort'

'Frenkie de Jong is een geweldige speler, maar Pröpper is bijna van gelijke soort'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 10:39zo 17-11-2019 om 10:39

Marco van Basten steekt zijn enthousiasme over Davy Pröpper niet onder stoelen of banken. De oud-bondscoach durft de middenvelder zelfs te vergelijken met Frenkie de Jong. Pröpper moet bij Oranje normaal gesproken plaatsmaken voor Marten de Roon. De Roon kreeg zaterdag tegen Noord-Ierland al snel geel en werd na 34 minuten gewisseld, waardoor Pröpper mocht spelen. Een verbetering, aldus Van Basten.

"Pröpper is handig, snel, beweeglijk, technisch goed en heeft goed inzicht", zegt Van Basten bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "De Roon is meer een controlerende speler. Hij bewaakt het proces. Pröpper vind ik een veel betere voetballer en met hem gaat het ook veel sneller. We hebben het er allemaal over dat Frenkie de Jong zo'n geweldige speler is, maar ik vind Pröpper bijna van gelijke soort zoals hij gister speelde. Ik vind hem echt goed."

Hans Kraay jr. haalt een uitspraak van bondscoach Ronald Koeman aan. "Koeman is daar heel duidelijk in. Hij heeft al gezegd dat men niet zo denigrerend moet doen over De Roon. Tegen goede ploegen is dat een uitstekende combinatie met Frenkie de Jong."

Nederland moest het tegen Noord-Ierland doen zonder Georginio Wijnaldum. Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Vrouwen, begrijpt hoe Koeman in zo'n situatie denkt. "Je krijgt dan toch weer een andere balans. Je hebt bijna geen tijd om te trainen. Normaal gesproken heb je uren de tijd om dat erin te slijpen, maar hier heb je een paar dagen."

"Je gaat een wedstrijd in om te winnen, maar aan een punt hadden ze genoeg. Dus ik kan me ook voorstellen dat Koeman zich afvraagt of hij voor meer zekerheid moet kiezen of voor iets avontuurlijker voetbal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws