O'Neill niet blij met gedrag Oranje-duo: Ik weet niet waarom hij dat accepteerde

O'Neill niet blij met gedrag Oranje-duo: "Ik weet niet waarom hij dat accepteerde"

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 11:44zo 17-11-2019 om 11:44

Bondscoach Michael O'Neill heeft het een en ander aan te merken op het gedrag van Jasper Cillessen en Virgil van Dijk. Cillessen probeerde er bij de strafschop alles aan te doen om Noord-Ierland-speler Steven Davies uit zijn concentratie te halen. O'Neill vindt dat scheidsrechter Szymon Marciniak daar beter mee om had moeten gaan.

"De situatie rond de penalty was slecht", zegt O'Neill tegen Sky Sports. "Ik vind dat de scheidsrechter daar beter mee om had moeten gaan. De doelman had geen reden om zover uit zijn doel te komen. Ik weet niet waarom hij dat accepteerde. Het was slecht. Het is aan de scheidsrechter wat hij dan wil doen. De keeper stond in zijn doel, maar besloot toch om voor extra afleiding te zorgen. Dat had de scheidsrechter beter moeten doen."

Ook bij de BBC vertelt O'Neill over de situatie en daar komt ook Van Dijk ter sprake. "Van Dijk was erg mondig richting de scheidsrechter. Toen de scheidsrechter bijna alles had neergezet, liet hij de doelman uit zijn doel komen. Er is geen twijfel over mogelijk dat dat invloed had op Steven. Hij miste nog nooit een penalty sinds ik bondscoach ben."

"Het zou geweldig zijn als we op voorsprong zouden zijn komen. Ik wilde nog wel zien hoe we dan zouden spelen. Het zou ons meer energie geven. In plaats daarvan nam het energie bij ons weg, als ik eerlijk ben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws