De Ligt tast in duister: 'Ongeloof werd ook bij m'n ploeggenoten steeds groter'

De Ligt tast in duister: 'Ongeloof werd ook bij m'n ploeggenoten steeds groter'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 07:57ma 18-11-2019 om 07:57

De eerste maanden van Matthijs de Ligt als speler van Juventus verlopen tumultueus. Na zijn moeizame start lijkt de twintigjarige verdediger de smaak te pakken te hebben, maar zijn armen zitten hem regelmatig in de weg.

"Die handsballen bij Juventus. Ja, niemand, ikzelf evenmin, snapt eigenlijk waarom het mij allemaal overkwam", reageert De Ligt in De Telegraaf. "Het ongeloof werd ook bij mijn ploeggenoten steeds groter. Je weet dat de media erop duiken, maar dat hoort erbij."

Het is moeilijk voor voetballers dat scheidsrechters niet consequent zijn in het bestraffen van hands, vindt De Ligt. "Ze interpreteren het allemaal anders. Werd er bij mij gefloten voor hands, keek ik 's avonds op televisie een andere wedstrijd en was er in eenzelfde situatie geen sprake van hands."

Vanenburg
Gerald Vanenburg zag als rapporteur van De Telegraaf dat De Ligt tegen Noord-Ierland ontsnapte aan hands. "In de eerste helft blokkeerde hij met de borst, dicht bij zijn bovenarm, half op de grond een schot. Gelukkig werd dat dit keer geen 'hands-momentje'. Dat zou heel triest zijn geweest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws