Wijnaldum aangedaan na racisme-incident: Ze hadden weg moeten blijven

Wijnaldum aangedaan na racisme-incident: "Ze hadden weg moeten blijven"

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 13:27ma 18-11-2019 om 13:27

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 13:36ma 18-11-2019 om 13:36

Georginio Wijnaldum is diep geschokt door de gebeurtenissen tijdens FC Den Bosch-Excelsior van zondagmiddag. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd vanwege racistische uitlatingen vanaf de tribunes, waarvan Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira het slachtoffer was.

Wijnaldum schoof maandag samen met bondscoach Ronald Koeman aan voor een persconferentie en reageerde fel op de incidenten in De Vliert. "Dit kwam hard aan bij mij. Hoe ermee om is gegaan, vind ik erg kwalijk. Hoe de trainer en club er mee zijn omgegaan. Het is een maatschappelijk probleem", stelt de Liverpool-middenvelder. "Er moet keihard worden opgetreden. Dit kan niet. Niet alleen het racisme tegen de speler, maar ik zag ook iemand de Hitlergroet brengen. Je voorouders hebben voor je vrijheid gevochten en dan maak je zo'n groet? Dat vind ik echt respectloos en moet ook niet worden geaccepteerd."

Koeman liet weten dat hij de reactie van de Excelsior-spelers - van het veld lopen - ondersteunt, Wijnaldum gaat zelfs nóg verder. "Ze hadden weg moeten blijven. Die wedstrijd had nooit vervolgd mogen worden. Dit moeten we nooit, nooit accepteren." De houding van FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven kon al helemaal niet op goedkeuring van Wijnaldum rekenen. "De trainer die Mendes Moreira een zielig ventje noemt, omdat hij juicht na zijn doelpunt? Dat kan toch niet?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: FC Den Bosch moet een voorbeeld stellen en Van der Ven ontslaan

(7708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws