Koeman stoort zich en sneert: 'Nu hebben de kenners wat te doen komende zomer'

Koeman stoort zich en sneert: 'Nu hebben de kenners wat te doen komende zomer'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 14:16ma 18-11-2019 om 14:16

Bondscoach Ronald Koeman heeft zich gestoord aan de benadering van de media na afloop van de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje stelde in Belfast kwalificatie voor het EK veilig, maar na afloop was er kritiek op het weinig sprankelende spel.

Dit zorgde voor irritatie bij de bondscoach. "Ik vond zelf ook dat we niet ons maximale niveau hebben gehaald, met name aanvallend. Maar ik denk dat je ook de tegenstander onderschat. Dat hebben we al snel in Nederland: ze zijn groot en sterk, maar ze kunnen niets. Nou, ik denk dat dit Noord-Ierland het heel veel ploegen moeilijk kan maken", aldus Koeman tijdens de persconferentie van maandagmiddag. "Eerst was het helemaal niks, toen werden we wereldkampioen, nu staan we stil in onze ontwikkeling... Alle journalisten, kenners en oud-spelers mogen een mening hebben. En nu hebben ze ook wat te doen komende zomer", sneerde Koeman.

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee kwam later tijdens de persconferentie terug op de column van Willem van Hanegem van maandagochtend. 'Als Koeman morgen (dinsdag, red.) besluit een pinguïn in de spits te zetten tegen Estland, zeggen de analytici: hij zal er een bedoeling mee hebben', toonde De Kromme zich van zijn meest kritische kant. "Ik heb het EK gehaald, anderen niet", reageerde Koeman. "Willem mag dat zeggen. Maar ik vind dat er best kritisch over mij gedacht wordt van verschillende kanten, hoewel we op de goede weg zijn."

Genee vroeg vervolgens of sommige voetbalvolgers 'bewust negatief' zijn. "Sommigen wel, ja. Nee, ik ga geen namen noemen", aldus Koeman. "Ik mag me daarover verbazen en ik verdedig mijn spelers. En ik vind de betiteling van de wedstrijd tegen Nord-Ierland véél te negatief. Het was geen goede wedstrijd. Maar het was toch ook geen wedstrijd die niet om aan te zien was?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Is de stemming rond Oranje momenteel te negatief?

(1544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws