Arbiter sprak met Mendes Moreira: 'Ik zei: maak het me niet te moeilijk'

Arbiter sprak met Mendes Moreira: 'Ik zei: maak het me niet te moeilijk'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 15:15ma 18-11-2019 om 15:15

Arbiter Laurens Gerrets had het zondagmiddag moeilijk tijdens de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. De leidsman uit Capelle aan den IJssel moest de wedstrijd stilleggen vanwege racistische uitlatingen ten koste van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira.

Gerrets liet zondag tijdens de onderbreking al weten dat hij tijdens de wedstrijd in gesprek wilde gaan met Mendes Moreira, die echter 'onbereikbaar' was. De arbiter blikte maandag terug op de wedstrijd en merkte al snel dat met misging in De Vliert. "Vanaf minuut 24 was de ernst voor mij wel duidelijk. Ik heb Sinterklaasliedjes gehoord en ik constateerde dat er wel heel vaak Zwarte Piet werd gezongen en geroepen, als deze speler aan de bal was", laat hij weten aan RTV Rijnmond. "Je ziet de pijn bij die jongen, dat raakte mij ook. Dus ik voelde echt met hem mee."

Een definitieve staking was echter niet aan de orde, omdat beide teams dat niet wilden. "Ik heb gekeken: wat doet FC Den Bosch? Die grepen goed in. Is Excelsior daar blij mee en wilden ze doorspelen? Ja, dat wilden ze. Ik heb de keuze bij Excelsior neergelegd", aldus Gerrets. "Zij waren slachtoffer van deze situatie, dus ik heb ze een beslissende positie gegeven."

Nadat Mendes Moreira scoorde, juichte hij voor het vak met de fanatieke Bossche fans. Gerrets meldde zich vervolgens bij de doelpuntenmaker. "Ik begreep zijn reactie, maar ik kan het niet goedpraten. Ik heb gezegd: alsjeblieft, maak het mij niet moeilijk. Ik heb het opgelost, voor zover het kon: meer emotie gaat mij als scheidsrechter niet helpen. Dat heeft hij gelukkig gehonoreerd en ik heb geen gele kaart gegeven, dat vond ik niet gepast."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet FC Den Bosch punten in mindering krijgen?

(6102 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws