FC Den Bosch komt met nieuw statement: 'De plank volledig misgeslagen'

FC Den Bosch komt met nieuw statement: 'De plank volledig misgeslagen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 14:26ma 18-11-2019 om 14:26

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 14:39ma 18-11-2019 om 14:39

FC Den Bosch heeft maandag gereageerd op zijn veelbesproken – inmiddels van de clubsite verwijderde – statement over de veelbesproken thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Brabanders ontkenden dat er sprake was van racisme ten koste van Ahmad Mendes Moreira, maar komen daar één dag na dato op terug.

De huidige nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie gaat door het stof. 'FC Den Bosch heeft gisteren (zondag, red.) de plank volledig misgeslagen met haar te snelle statement. Die reactie was een blunder, waarvoor de club haar excuses aanbiedt aan iedereen en in het bijzonder aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira', laten de Brabanders weten.

Maandagochtend zijn er gesprekken geweest met de spelers en 'andere betrokkenen'. 'We zijn diep geschrokken', concludeert men. 'Er blijken zondag wel degelijk racistische uitlatingen te zijn gedaan vanaf de tribune. De club doet verder onderzoek naar wat er feitelijk is gebeurd en zal alles in het werk stellen om de personen die zich schuldig hebben gemaakt aan dit grensoverschrijdend gedrag te achterhalen en te straffen.'

De club wil deze week nog een actieplan samenstellen om de bewuste toeschouwers te straffen. Zondag kondigde de KNVB al aan onderzoek te zullen doen naar de incidenten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws