Mendes Moreira reageert: 'Ik wilde Van der Ven niet in een kwaad daglicht stellen'

Mendes Moreira reageert: 'Ik wilde Van der Ven niet in een kwaad daglicht stellen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 16:41ma 18-11-2019 om 16:41

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 16:48ma 18-11-2019 om 16:48

Ahmad Mendes Moreira is blij met alle steun die hij heeft gekregen in de nasleep van FC Den Bosch-Excelsior. De 24-jarige Schiedammer kreeg in De Vliert verscheidene racistische teksten naar zijn hoofd geslingerd, waarna het Keuken Kampioen Divisie-duel tijdelijk werd onderbroken.

Memphis Depay sprak zondag al via Twitter zijn afschuw uit en Georginio Wijnaldum volgde maandag zijn voorbeeld tijdens de persconferentie van het Nederlands elftal. Mendes Moreira kreeg bovendien volop bijval via social media na zijn emotionele interview. "Ik ben blij met de steun en positieve berichten die ik heb gekregen", laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het heeft een hoop losgemaakt", concludeert hij.

Mendes Moreira kreeg het aan het begin van zijn interview met FOX Sports aan de stok met FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven, die hem een 'zielig mannetje' noemde. De aanvaller heeft hier gemengde gevoelens over. "Ik weet dat hij me een 'zielig mannetje' genoemd heeft, maar het was nooit mijn intentie om hem in zo'n kwaad daglicht te zetten", doelt hij op de bedreigingen die Van der Ven heeft ervaren. "Ik heb verhalen gelezen dat de trainer van FC Den Bosch dat hij niet eens thuis kon slapen en dat hij en zelfs z'n dochtertje bedreigd worden."

Van der Ven is maandag afgereisd naar Rotterdam voor een persoonlijk gesprek met Mendes Moreira. FC Den Bosch heeft een statement gepubliceerd, waarin het diep door het stof gaat naar aanleiding van de gebeurtenissen van zondagmiddag.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Stelling: FC Den Bosch moet een voorbeeld stellen en Van der Ven ontslaan

(7708 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws