Van den Berg duikt op in Heerenveen na gedwongen vertrek bij NEC

Van den Berg duikt op in Heerenveen na gedwongen vertrek bij NEC

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 18:32ma 18-11-2019 om 18:32

Joey van den Berg traint de komende weken mee bij sc Heerenveen. De 33-jarige middenvelder krijgt van de Friezen de kans om zijn conditie op peil te houden, nadat zijn contract begin deze maand werd ontbonden door NEC.

Van den Berg genoot zijn jeugdopleiding bij Heerenveen en speelde later tussen 2013 en 2016 in het eerste elftal van de club. Via Reading kwam de middenvelder in de zomer van 2018 bij NEC terecht. Een gelukkig huwelijk werd dat ondanks de hoge verwachtingen niet. Dit seizoen was er geen plek meer voor Van den Berg, die werd teruggezet naar de beloften. Een zomers vertrek bleef echter uit.

De definitieve breuk volgde twee weken geleden alsnog. Beide partijen besloten het contract te verscheuren. "Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal", liet algemeen directeur Wilco van Schaik weten. Die kans hoopt Van den Berg dus via Heerenveen af te dwingen. Hij houdt tot de winterstop zijn conditie op peil in Friesland.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws